Seizoensactie september, oktober, november: het oudere dier

Gezond oud worden willen we allemaal, dit geldt ook voor onze huisdieren; we willen onze lieve huisgenootjes natuurlijk zo lang mogelijk bij ons houden. Door ouderdomsklachten- en kwalen zo vroeg mogelijk op te sporen, kunnen deze beter behandeld en gemonitord worden. Daarnaast kan het dier worden ondersteund met voeding of voedingssuplementen. Zo blijft de kwaliteit van leven zo lang mogelijk hoog.

Katten ouder dan 9 jaar:

Katten laten niet snel blijken wanneer er iets mis is, daarom worden ouderdomsklachten en kwalen vaak pas laat opgemerkt. Tel daarbij op dat veel kattenbaasjes het bezoek uitstellen vanwege de stress die de kat ervaart tijdens het vervoer en bezoek aan de dierenarts. Gelukkig is er steeds meer bekend over stress bij de kat en treffen veel dierenartsen daar al maatregelen voor. Zo hebben wij bijvoorbeeld een speciale kattenwachtplaats en hebben de paraveterinair assistente extra les gehad in het hanteren van katten. 

Bij ouder wordende katten zien we vaak artrose (gewrichtslijtage) en gebitsproblemen. Ook schildklierproblemen, hartproblemen, nierproblemen en tumoren komen vaak voor. Verschijnselen om extra op te letten bij oudere katten zijn gewichtsverlies, meer drinken en plassen, afgenomen of juist toegenomen eetlust, veel slapen of juist hyperactiviteit, meer miauwen, braken, strammer lopen en minder springen. We raden daarom aan om minimaal 1 keer, maar liever 2 keer per jaar op controle te komen en uw kat door de dierenarts te laten controleren op ouderdomsklachten. Meer informatie vindt u op de volgende website: www.cat-care.nl

Tijdens het consult wordt het gewicht gecontroleerd, wordt de kat lichamelijk onderzocht en worden de gewrichten gecontroleerd, wanneer u van tevoren de kattenartrosetest invult en de resultaten ook naar ons laat sturen, wordt de uitslag van de test ook met u besproken. Een uitgebreid bloedonderzoek laat ons zien hoe het van binnen met de kat gaat: de nier- en leverfunctie, elektrolyten, schildklierfunctie en bloedcellen worden gecontroleerd en gemeten.

Tijdens de seniormaanden bieden we het consult en het uitgebreide bloedonderzoek aan van €151,49 voor €125,-

Extra onderzoeken die tijdens het consult gedaan kunnen worden zijn bijvoorbeeld een bloeddrukmeting en / of oogdrukmeting.

Om de kat te ondersteunen in het ouder worden is er speciale seniorvoeding beschikbaar. Deze voeding ondersteunt de nierfunctie, beheert het gewicht, is goed voor de tanden en ondersteunt de gewrichten. Ook bestaat er voor katten die artroseklachten hebben een speciaal dieet om de gewrichten te ondersteunen. We bieden u 50% kennismakingskorting op seniorvoeding / gewrichtsondersteunende voeding van Royal Canin.

Ook kunt u met de paraveterinair bespreken welke voedingssuplementen eventueel geschikt zijn voor uw kat.

Honden ouder dan 7 jaar:

Bij ouder wordende honden zien we vaak artrose (gewrichtslijtage) en gebitsproblemen. Ook hartproblemen,
nierproblemen en tumoren komen vaak voor. Verschijnselen om extra op te letten bij oudere honden zijn gewichtsverlies, meer drinken en plassen, braken, strammer lopen en moeilijker opstaan, hoesten en een verminderd uithoudingsvermogen. We raden daarom aan om minimaal 1 keer, maar liever 2 keer per jaar op controle te komen en uw hond door de dierenarts te laten controleren op ouderdomsklachten.

Tijdens het consult wordt het gewicht gecontroleerd, wordt de hond lichamelijk onderzocht en worden de gewrichten gecontroleerd.  Een uitgebreid bloedonderzoek laat ons zien hoe het van binnen met de hond gaat: de nier- en leverfunctie, elektrolyten, schildklierfunctie en bloedcellen worden gecontroleerd en gemeten.

Tijdens de seniormaanden bieden we het consult en het uitgebreide bloedonderzoek aan van €151,49 voor €125,-

Extra onderzoeken die tijdens het consult gedaan kunnen worden zijn bijvoorbeeld een bloeddrukmeting en / of oogdrukmeting.

Om de hond te ondersteunen in het ouder worden is er speciale seniorvoeding beschikbaar. Deze voeding ondersteunt de nierfunctie, beheert het gewicht, is goed voor de tanden en ondersteunt de gewrichten. Ook bestaat er voor honden die artroseklachten hebben een speciaal dieet om de gewrichten te ondersteunen. We bieden u 50% kennismakingskorting op seniorvoeding / gewrichtsondersteunende voeding van Royal Canin.

Ook kunt u met de paraveterinair bespreken welke voedingssuplementen eventueel geschikt zijn voor uw hond.

Konijnen en cavia's ouder dan 5 jaar:

Wist u dat cavia's met de juiste verzorging ongeveer 8 jaar worden en konijnen tussen de 8 en 12 jaar oud? Daarom bieden we voor konijnen en cavia's ouder dan 5 jaar ook een senior check-up aan. Bij konijnen is het eventueel ook mogelijk om bloedonderzoek te doen, waarbij de orgaanfunctie gecontroleerd wordt. Tijdens het consult wordt uw dier lichamelijk onderzocht en wordt het gewicht en gebit gecontroleerd.

In de actieperiode betaalt u voor het consult €39,- in plaats van €44,-. Het bloedonderzoek voor konijnen dat tijdens het consult extra uitgevoerd kan worden komt op €68,-

Kromsnavels formaat grasparkiet / agapornis ouder dan 10 jaar, formaat grote parkiet ouder dan 12 jaar, formaat papegaai ouder dan 20 jaar:

Iedereen weet dat papegaaien heel oud kunnen worden, maar ook de kleinere soorten kromsnavels kunnen leeftijden bereiken van 15 tot 25 jaar oud. De ouderdomsklachten die we vaak zien verschillen per soort. Hierbij kunt u denken aan: aderverkalking, schimmelinfecties, tumoren, nierproblemen en artrose. Met behulp van een röntgenfoto kunnen we veel van deze aandoeningen diagnosticeren en kan er indien nodig een behandeling ingesteld worden.

Tijdens de actiemaanden controleren we uw oudere vogel tijdens het consult op het gewicht en wordt uw vogel lichamelijk onderzocht. Daarnaast maken we een digitale röntgenfoto om een beeld te krijgen van de binnenkant van de vogel.

Het consult en de röntgenfoto's bieden we tijdens de actiemaanden aan van €134,- voor €125,-

Wij werken op afspraak: wilt u uw seniordier laten controleren? Bel dan met 020-4161435 of maak de afspraak online

© 2020 by Dierenkliniek IJburglaan

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon