top of page
Bewegen / fysiotherapie

Beweging is goed voor zowel mens als dier. Belangrijk is wel dat dit gecontroleerd gebeurt om blessures te voorkomen. Het is bijvoorbeeld niet goed voor honden om naast de fiets te galopperen in plaats van te draven of uren achter ballen aan te rennen. Jonge dieren moeten soms afgeremd worden en verplicht rust krijgen. Dit wordt onder andere tijdens de puppyconsulten met u besproken.

Toch kan het voorkomen dat uw hond of kat geblesseerd raakt tijdens spel of door een ongeluk. Meestal is een behandeling of zelfs een operatie bij de dierenarts noodzakelijk. Daarna moet de beweging aangepast worden tijdens de revalidatie. Hierbij kan fysiotherapie een uitkomst bieden. Daarom werken wij samen met Dierfysiotherapie Amsterdam: http://www.dier-fysiotherapie.nl/. Indien nodig kunt u naar hen doorverwezen worden, maar u kunt ook zelf een afspraak maken.

Fysiotherapie voor dieren

Bij Fysiotherapie voor Dieren kunt u terecht bij dierenfysiotherapeut Irene Feenstra voor de behandeling van uw hond, paard, kat en overige dieren.
Het gaat hierbij om klachten aan het bewegingsapparaat van het dier. U kunt hierbij denken aan rugklachten, nekklachten, kreupelheden, verlammingen en revalidatie na een blessure of operatie.

Behandelingen van de hond vinden plaats in de praktijk gevestigd in het Dierenopvangcentrum Amsterdam, waar Irene Feenstra samen werkt met collega Lonneke Haan. In de praktijk is een aquatrainer aanwezig voor het geven van hydrotherapie voor de hond. Hydrotherapie is regelmatig een onderdeel van de fysiotherapeutische behandeling van de hond. Indien nodig kan fysiotherapie voor uw hond of kat ook aan huis gegeven worden. Hiervoor geldt een speciaal aan huis tarief.

bottom of page