top of page
fret voeding dierenarts amsterdam
Voeding

Fretten zijn carnivoren, oftewel vleeseters. Fretten eten op een dag gemiddeld 9 tot 10 keer een klein beetje voedsel. Eiwitten en vet uit vlees zijn de belangrijkste voedingsstoffen. Geschikt zijn speciaal frettenvoer en sommige soorten droogvoer voor kittens. Bij de meeste fretten is het geen probleem als er continu eten klaar staat.

Fret vaccinatie inenten dierenarts amsterdam
Vaccinatie

Fretten worden gevaccineerd tegen CDV ( Canine Distemper Virus, hondenziekte-virus). Dit virus is de verwekker van een zeer besmettelijke en meestal dodelijke ziekte.

Jonge fretten worden 2x gevaccineerd op een leeftijd van 9 en 14 weken. Daarna wordt de enting 1 jaarlijks herhaald.

Fretten die mee gaan naar het buitenland moeten ook tegen rabiës (hondsdolheid) worden ingeënt.


Fret castratie kastratie sterilisatie dierenarts amsterdam
Sterilisatie en castratie

Fretten worden geslachtsrijp vanaf een leeftijd tussen de 5 en 12 maanden. Meestal worden de vrouwtjes in de lente na hun geboorte vruchtbaar. Binnengehouden fretten kunnen het hele jaar door vruchtbaar zijn.

Castratie & Sterilisatie
Mannetjes kunnen op 5 a 9 maanden leeftijd gecastreerd worden om de sterke lichaamsgeur en probleemgedrag te voorkomen.
Vrouwtjes kunnen gesteriliseerd worden om problemen van aanhoudende loopsheid te voorkomen. Dit gebeurt gewoonlijk op 6 maanden leeftijd.

Als alternatief voor de castratie/sterilisatie kan ook een implantaat worden ingebracht dat voor ongeveer 2 jaar hetzelfde effect geeft, maar met minder kans op bijverschijnselen. Het implantaat kan vanaf 3-4 maanden leeftijd zonder narcose onderhuids worden ingebracht. Het is gebruikelijk om bij de vrouwtjes het implantaat in te brengen in de maand januari na de geboorte.

Fret chip dierenarts amsterdam
Identificatie chip

De chip is de meest betrouwbare manier om een dier te kunnen identificeren. Bij hond, kat en fret wordt de chip ( ter grote van een flinke rijstkorrel) door middel van een injectie door de dierenarts onder de huid bij de schouderbladen ingebracht. Indien U alleen voor het chippen komt, worden er verder geen consult-kosten gerekend.

bottom of page