top of page
Over de kliniek

Welkom bij Dierenkliniek IJburglaan!

U kunt bij ons terecht voor diergeneeskundige zorg op hoog niveau in een vriendelijke en professionele omgeving. Betrokkenheid bij de patiënt en duidelijke communicatie met de eigenaar staan bij ons centraal. Wij behandelen vogels, gezelschapsdieren & bijzondere dieren. De kliniek is uitgerust met 2 ruime spreekkamers, een voorbereidingsruimte, 2 operatiekamers, een uitgebreid laboratorium waarin veel testen in de kliniek al kunnen worden uitgevoerd, een röntgenkamer en een opnameruimte.

Door onze ruime openingstijden is er altijd wel een mogelijkheid om op een tijdstip dat het u uitkomt op consult te komen, dus ook 's avonds! Wilt u zeker zijn van een afspraakmogelijkheid op een specifieke dag / tijdstip of arts, dan is het handig om wat ruimer van tevoren te plannen. Voor spoedgevallen maken wij altijd op de dag zelf ruimte, hierdoor kan het voorkomen dat hoewel u een afspraak hebt, u toch iets langer moet wachten.

Het afhalen van voer en medicatie of het wegen van uw hond kan altijd zonder afspraak.

Wilt u zeker zijn dat we een bepaalde voeding of medicatie op voorraad hebben, belt u dan even. Wij leggen het dan voor u apart of zorgen ervoor dat het besteld wordt.

Wij werken ook als verwijskliniek voor vogels. U kunt met vogels & bijzondere dieren naar ons worden verwezen door een andere dierenarts, maar U kunt ook rechtstreeks een afspraak bij ons maken.

Naast de reguliere diergeneeskundige zorg hebben onze dierenartsen en paraveterinair assistentes bijzonder veel kennis over en ervaring met vogels en bijzondere dieren. Van diagnostiek en het inzetten van de juiste behandeling tot aan het geven van huisvestings- en voedingsadviezen. 

Vaak hebben zieke vogels, konijnen en knaagdieren intensieve zorg nodig. Onze paraveterinair assistentes zijn opgeleid en getraind om deze patiënten deze intensieve zorg te bieden. Ook onze opname is hiervoor volledig uitgerust.

 
Diagnostiek
Diagnostiek

Dierenkliniek IJburglaan is uitgerust met moderne apparatuur om nader onderzoek te doen. Vaak hebben wij de uitslagen dezelfde dag of zelfs tijdens het consult al klaar. Deze kunnen dan gelijk met u besproken worden, waarna de behandeling hierop aangepast kan worden.

Wij kunnen de volgende onderzoeken uitvoeren:

- Urine-onderzoek

- Ontlastingsonderzoek

- Microscopisch onderzoek

- Bloedonderzoek

- Bloeddrukmeting

- Oogdrukmeting

- Digitale dentale röntgenfoto's

- Digitale röntgenfoto's

- Echografie

- Endoscopie

Team

Het team van dierenkliniek IJburglaan bestaat uit meerdere dierenartsen en paraveterinairen. Zij hebben allen zo hun expertises, door middel van het volgen van nascholing blijft iedereen op de hoogte van de laatste updates en mogelijkheden binnen het vakgebied.

De dierenartsen

Carreen Loriaux, eigenaar

Melanie van Heeringen

Karolien de Vor

Rick Stemkens

Jessie Claire van Brederode

Lisa Segers

De paraveterinairen

Eline van der Donk

Maaike van Ommen

Judith Spek

Celine de Wekker

Caitlin van Zaanen

Quirina Wichmann (stagiaire)

Team
Vacatures
Vacatures
Project Adam

Met de ADAM-regeling (Amsterdamse Dierenhulp Aan Mini­ma) kunt u een voucher aanvragen waarmee u één keer per jaar op kosten van de gemeente met uw zieke huisdier voor consult naar een dierenarts kunt. Heeft uw huisdier na het bezoek een behandeling nodig? Dan vergoedt de gemeente een deel van de kosten.

Dierenkliniek IJburglaan is ook aangesloten bij dit project. Wanneer u een waardebon heeft aangevraagd kunt u een afspraak maken.

Het aanvragen van de waardebon moet bij de Dierenambulance Amsterdam gedaan worden. Zij zijn van maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 13.00 uur telefonisch op 020 – 568 15 21 en per e-mail via stadspas@dierenambulance-amsterdam.nl bereikbaar. Houd je stadspas en persoonlijke gegevens bij de hand, want die hebben we nodig om je aanvraag te kunnen verwerken.

Het aanvragen van een waardebon kan ook per online formulier. Telefonische aanvragen worden direct samen met jou verwerkt, aanvragen per e-mail of online formulier worden nog dezelfde werkdag of de eerstvolgende werkdag verwerkt. Klik hier om online je voucher aan te vragen.

Meer informatie vindt u hier

Project Adam
bottom of page