top of page
Nieuws

27-10-2023 - Bereid uw huisdier voor op oud en nieuw. Bekijk onze informatiepagina

20-7-2023 - Vetplan heeft een handige app ontwikkeld om gratis herinneringen voor de preventieve zorg te ontvangen, zodat u nooit meer te laat bent met het toedienen van anti-vlooien, anti-teken of ontwormingsproducten

 

en / of

 

Sluit eenvoudig het Vetplan abonnement af en ontvang naast de herinneringen ook korting op de preventieve zorg van uw huisdier

klik hier

19-7-2023 - Huisdierverzekering Petplan gaat verder onder de nieuwe naam Figo. Heeft u een huisdierverzekering bij Petplan dan blijft uw verzekering tot aan het nieuwe contractjaar zoals die is. Daarna kunt u de keuze maken om over te stappen naar Figo of onder de voorwaarden van Petplan verzekerd te blijven.

8-2-2023 - Tussen 22 februari en 1 maart is de groothandel waar wij medicatie bestellen gesloten. Gebruikt uw dier chronisch medicatie, zorgt u er dan voor dat u uiterlijk 22 februari 12.00 uur uw bestelling doorgeeft. Deze wordt dan 23 februari geleverd (mits voorradig). Vanaf 1 maart kunnen wij weer bestellen.

 

1-1-2023 - We starten het nieuwe jaar met nieuwe actiemaanden in het teken van het gebit. Bekijk de actie op de actiepagina.

6-12-2022 - Het is u vast niet ontgaan dat prijzen aan het stijgen zijn. Helaas zijn ook wij genoodzaakt om prijsverhogingen door te voeren, maar zullen dit wel tot een minimum beperken.
Mocht u hier meer over willen weten dan kunt u de nieuwe prijzen vanaf eind december op de website terugvinden.

Om onze service en kwaliteit te behouden wijzigen per 1 januari op maandag, dinsdag en woensdag de openingstijden van 09.00 - 20.00 uur naar 09.00 - 18.00 uur. De donderdag, vrijdag en zaterdag blijven als vanouds.

30-11-2022 - Nog 1 maand tot de jaarwisseling, wilt u weten hoe u uw dier het beste kunt ondersteunen voor en tijdens de jaarwisseling? Kijk dan snel op onze speciale vuurwerkpagina.

 

25-4-2022 - Maandag 2 mei bestaat onze kliniek alweer 10 jaar!

Deze mijlpaal moeten we natuurlijk vieren en dat doen we graag samen met u.

Bij deze willen wij u uitnodigen om op onze verjaardag voor

een drankje te komen tussen 18:00 uur en 20:00 uur. Laat van te voren even weten dat u komt, zodat wij rekening kunnen houden met de inkoop. U kunt dit aangeven door een mailtje te sturen naar info@dierenkliniekijburglaan.nl

13-4-2022 - Afwijkende openingstijden april:

Vrijdag 15 april: normale openingstijden

Zaterdag 16 april: normale openingstijden

Maandag 18 april: gesloten, u kunt terecht bij de spoedkliniek

Donderdag 21 april: gesloten, u kunt met uw hond en kat terecht bij Caressa IJburg 020 472 1222. Met uw vogel, knager of konijn kunt u terecht bij de Universiteitskliniek in Utrecht, afdeling Vogels en Bijzondere Dieren: 030-2539411

Woensdag 27 april: gesloten, u kunt terecht bij de spoedkliniek

21-12-2021 - Aangepaste openingstijden tijdens de feestdagen.

Vrijdag 24-12-2021: 09.00 - 18.00 uur

Zaterdag 25-12-2021: gesloten

Zondag 26 december: gesloten

Vrijdag 31 december: 09:00 - 18:00 uur

Zaterdag 1 januari: gesloten

Buiten deze dagen om staan wij gewoon voor u klaar tussen 09:00 en 20:00 uur. Voor spoedgevallen buiten onze openingstijden kunt u terecht bij het Medisch Centrum voor Dieren of Hugo verwijskliniek. Eigenaren van vogels en bijzondere dieren kunnen het beste contact opnemen met de Universiteitskliniek in Utrecht.

2-11-2021 - Bekijk hoe je je huisdier kunt ondersteunen tijdens oud en nieuw op onze speciale informatiepagina.

1-11-2021 - Vanaf vandaag zijn nieuwe regels van kracht voor iedereen die een hond koopt, adopteert, overneemt, verkoopt of herplaatst. Dit mag alleen als de hond een chip, registratie op naam van de vorige houder en een EU-dierenpaspoort heeft. Koop of adopteer je een hond? Vraag dan altijd om een registratiebewijs en een paspoort!

Ben je zelf van plan een nestje te gaan fokken met je hond? Dan moet je de pups verplicht laten chippen en registreren en een paspoort laten maken, anders mag je ze niet verkopen of weggeven. Jij zelf moet eerst een UBN nummer aanvragen bij RVO. Meer weten? www.licg.nl

28-7-2021 - ROYAL CANIN® voeding voor uw huisdieren online bestellen bij onze praktijk en thuisbezorgd krijgen? Het kan nu via My VetReco™.

Met deze nieuwe service bestelt én betaalt u uw ROYAL CANIN® voeding via de webshop van onze praktijk. De voeding wordt vervolgens bij u thuisbezorgd. Ga voor gemak met het vertrouwen van uw dierenarts. 

Bestellen in drie eenvoudige stappen:

  • De dierenarts(assistente) maakt eenmalig een account aan voor u en uw huisdier(en). 

  • U ontvangt automatisch een email om uw account te activeren. 

  • U kunt voortaan wanneer u wilt een bestelling plaatsen volgens het voedingsadvies van uw dierenarts(assistente).  

Wilt u gebruik maken of meer weten over deze nieuwe service? Neem contact op met de praktijk via info@dierenkliniekijburglaan.nl.

26-6-2021 - Vanaf zaterdag 26 juni is het niet meer verplicht om een mondkapje te dragen in de wachtkamer van de kliniek. In de spreekkamer is het wel nog verplicht een mondkapje te dragen aangezien daar de afstand minder goed bewaard kan worden.

11-6-2021 - Vanaf maandag 14 juni zijn onze openingstijden weer als vanouds van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 20.00 uur. Echter zal het spreekuur van de dierenarts nog wel in aangepaste vorm blijven.

 

3-5-2021 - Tijdelijke wijziging van de openingstijden

Vanaf maandag 3 mei sluiten wij wegens omstandigheden tijdelijk om 18.00 uur. Wij hopen zo snel mogelijk weer met onze reguliere openingstijden te kunnen werken.

 

9-3-2021 - HuisdierenZorgPlan wordt Vetplan!

Vanaf 1 april 2021 stappen wij over van het HuisdierenZorgPlan naar het Vetplan. Met het Vetplan kunnen we de preventieve zorg die we u en uw huisdieren willen bieden verbeteren en tegen een scherpere prijs aanbieden. Meer informatie over het Vetplan vindt u hier. Onze huidige klanten die nu nog het HuisdierZorgPlan afnemen zijn allemaal geinformeerd. Tevens is het voor nieuwe klanten al mogelijk om een Vetplan voor het huisdier af te sluiten. Onze medewerkers vertellen u er graag meer over!

4-1-2021 - In de maanden januari, februari en maart besteden we aandacht aan het gebit van honden, katten en fretten. Op onze actiepagina leest u daar meer over.

 

15-12-2020 - Wij mogen onze deuren open houden en de reguliere diergeneeskundige zorg bieden

die u van ons gewend bent.

We blijven wel om uw medewerking vragen in het naleven van de volgende regels:
- 1 persoon per afspraak binnen in de kliniek, ook kinderen tellen mee als persoon
- maximaal 3 klanten in de wachtkamer
- het dragen van een mondmasker is verplicht
- we houden 1,5 meter afstand tot elkaar

We can keep our doors open and provide the regular veterinary care that you are used to from us.

We will continue to ask for your cooperation in complying with the following rules:

- 1 person per appointment inside the clinic, children also count as a person

- maximum 3 customers in the waiting room

- wearing a mouth mask is mandatory

- we keep 1.5 meters distance to each other

 

18-11-2020 - Vanaf zaterdag 21 november is het mogelijk om uw kat of konijn te laten trimmen. Trimster Marie Rademaker van The Happy Cat en The Fluffy Bunny komt wekelijks (iedere zaterdag) naar de praktijk toe om uw kat of konijn te trimmen. U kunt rechtstreeks met Marie contact opnemen om een afspraak in te plannen.

The Happy Cat

The Fluffy Bunny

2-11-2020 - Lees op onze vuurwerkpagina tips en informatie hoe u uw huisdier deze periode kunt ondersteunen.

1-10-2020 - Vanaf 1 oktober kunt u nieuwe gezichten tegen komen in de kliniek. Celine de Wekker en Pauline Duyker komen dan namelijk ons team versterken. Vanaf eind oktober gaat Vivian namelijk met zwangerschapsverlof, wij wensen haar veel sterkte met de laatste loodjes en veel geluk met de gezinsuitbreiding.

7-8-2020 - Naar aanleiding van het stijgende aantal besmettingen in Amsterdam hebben wij besloten dat vanaf maandag 10 augustus iedereen bij binnenkomst van de praktijk een mondkapje dient te dragen. Wanneer u geen mondkapje heeft, krijgt u bij binnenkomst een mondkapje aangereikt á €4,-.

Daarnaast blijven de volgende regels nog steeds gelden:

- Heeft u of een gezinslid klachten? Bezoek de kliniek dan niet, stel uw bezoek uit of vraag of iemand anders met uw dier komt.
- Bent u of een gezinslid positief getest? Bezoek de kliniek dan niet, stel uw bezoek uit of vraag of iemand anders met uw dier komt.

- Kom alleen naar de kliniek / naar uw afspraak.
- Ontsmet uw handen bij binnenkomst.
- Houd 1,5 meter afstand tot het personeel en overige klanten.

31-7-2020 - Let op!: van 31 juli 21.00 uur tot 10 augustus 05.00 uur is de A10 buitenring afgesloten tussen knooppunt Watergraafsmeer en knooppunt Coenplein. Dit kan voor extra reistijd zorgen.

27-5-2020 - Goed nieuws! Vanaf dinsdag 2 juni gaan wij weer volgens onze normale openingstijden open.

De openingstijden zullen zijn: van maandag tot vrijdag van 09.00-20.00 uur (spreekuur van 09.00-19.00 uur) en op zaterdag tussen 10.00 uur en 14.00 uur kan de dierenarts opgeroepen worden voor spoedgevallen, de assistente is aanwezig voor het afhalen van voer en medicatie.

Maar... het is belangrijk om de maatregelen te blijven volgen om te voorkomen dat we een boete krijgen, of erger nog, moeten sluiten.

Neem daarom de volgende regels nog even door:

- Kom alleen, neem geen gezinsleden mee. Het is anders niet mogelijk om de 1,5 meter afstand tot andere klanten in de praktijk te waarborgen.

- Ontsmet uw handen bij binnenkomst.

- Houd binnen in de praktijk zoveel mogelijk 1,5 meter afstand tot andere klanten en onze medewerkers.

- Kom op tijd, bent u te vroeg, wacht dan nog even in de auto of buiten. Zo kunnen we voorkomen dat er te veel klanten tegelijk in de praktijk aanwezig zijn en een soepele doorstroom bevorderen.

- Is uw dier nog niet ingeschreven? Geef dan zoveel mogelijke gegevens vooraf aan de telefoon of per mail aan ons door.

- Daarnaast vragen wij u niet naar ons toe te komen als u:

     - een neusverkoudheid, hoestklachten, keelpijn of koorts heeft of;

     - een risicogebied in het buitenland heeft bezocht of;

     - contact heeft gehad met patiënten met coronaklachten / een corona-infectie .

In bovenstaande gevallen kunt u iemand anders vragen om uw dier naar ons toe te brengen.

 

23-4-2020 - Wormbesmetting bij de hond, de risico's voor kinderen!

Afgelopen februari heeft professor van Aalderen, Emeritus Hoogleraar Kindergeneeskunde verbonden aan het Emma Kinderziekenhuis en het Universitair Medisch Centrum Amsterdam, een artikel gepubliceerd over de oorzaken en gevolgen van een Toxocara-infectie voor kinderen. De risico's en gevolgen van een Toxocara-infectie worden onderschat, aldus Professor Van Aalderen. Bij kinderen worden de volgende aandoeningen allemaal in verband gebracht met een toxocara-infectie:

- Allergische reacties zoals astma en eczeem;

- Epileptische aanvallen, vertraagde hersenontwikkeling, neurologische schade, gedragsafwijkingen en hoofdpijn;

- Unilaterale oogproblemen met kans op verminderd zicht of blindheid;

- Buikpijn

Door niet alleen pups, maar ook volwassen honden die onder andere verblijven bij families met kleine kinderen maandelijks te ontwormen wordt voorkomen dat honden toxocara wormeitjes uitscheiden.

Lees hier 8 tips hoe u een toxocara infectie bij uzelf of uw kind(eren) kunt voorkomen: https://dogcare.nl/blog/8-belangrijke-tips-om-eenvoudig-toxocara-infectie-te-voorkomen/

22-4-2020 - Naar aanleiding van de persconferentie verlengen wij onze huidige maatregelen tot in ieder geval 20 mei.

Dit houdt in:

- van maandag tot vrijdag geopend van 10-18 uur, consulten en behandeling vinden plaats op afspraak
- geopend op zaterdag van 10-14 uur, voor spoedgevallen is de dierenarts oproepbaar
- afhalen van voer en medicatie kan binnen de openingstijden, bestel uw voer en medicatie op tijd, de levering kan vertraging hebben
- wij laten 1 persoon per huisdier toe in zowel de wachtkamer als de spreekkamer, op die manier kunnen wij de 1,5 meter regel blijven waarborgen
- ontsmet uw handen bij binnenkomst
- zijn er meer dan 3 mensen in de wachtkamer aanwezig, wacht dan even buiten voor u naar binnen komt

21-4-2020 - Geopend op koningsdag. Vanwege het coronavirus verloopt koningsdag dit jaar niet zo feestelijk als normaal. Daarom zullen wij deze dag geopend zijn van 10-18 uur. U kunt voor consult en behandeling op afspraak terecht. Voer en medicatie kunt u zonder afspraak halen.

1-1-2020 - Vanaf 1 januari 2020 voeren wij een prijsstijging door op onze producten. De meest voorkomen prijzen zullen in de loop van deze week op de website gepubliceerd worden. 

31-12-2019 - Dierenarts Ivana Mariee heeft na een plezierige samenwerking besloten om elders een nieuwe uitdaging aan te gaan. Wij wensen haar daar veel succes bij.

11-12-2019 - Vanaf nu is het mogelijk om via Whatsapp uw medicatie of voer bestelling door te geven.

Het nummer is: 0640279286

Het is NIET mogelijk om via dit nummer telefonisch contact op te nemen of een afspraak in te plannen

2-12-2019 - Aangepaste openingstijden tijdens de feestdagen:

Donderdag 5 december: reguliere spreekuur- en openingstijden

Dinsdag 24 december: dierenarts aanwezig tot 17.00 uur, open tot 18.00 uur

Woensdag 25 december: gesloten

Donderdag 26 december: gesloten

Dinsdag 31 december: dierenarts aanwezig tot 17.00 uur, open tot 18.00 uur

Woensdag 1 januari 2020: gesloten

1-11-2019 - Vanaf 1 november 2019 heten wij Zoë van der Plaats welkom in ons team. Zij is dierenarts en heeft al wat ervaring met de behandeling van vogels, welke zij onder de begeleiding van onze vogelartsen verder uit zal breiden.

5-8-2019 - Vanaf maandag 5 augustus is dierenarts Will Davies in dienst. Hij komt uit Londen waar hij al in een gezelschapsdierenpraktijk heeft gewerkt. Bij het maken van een afspraak zullen we uiteraard aan u vragen of u Engels spreekt. Hij werkt op maandag, woensdag en donderdag. Wij heten hem van harte welkom in ons team

29-7-2019 - Dierenarts Ivana is bevallen van een zoon! Hij heet Flint. Veel geluk gewenst!

30-6-2019 - Dierenarts Ivana gaat met zwangerschapsverlof

Per 1 juli 2019 gaat dierenarts Ivana met zwangerschapsverlof. Wij wensen Ivana, haar man en zoontje veel geluk toe met het nieuwe gezinslid.

Vanaf 5 augustus komt dierenarts Will ons team versterken. Hij komt uit Londen (Groot-Brittanië) en zal u dus in het Engels te woord staan. Wij zullen dit uiteraard aangeven bij het maken van de afspraak.

29-4-2019 - Even voorstellen: paraveterinair Mo
Mijn naam is Mo, ik kom uit Iran en woon nu sinds 3 jaar in Amsterdam. Ik werk graag met dieren en in Iran heb ik een opleiding gevolgd tot dierenarts. Om ervaring op te doen in Nederland heb ik bij diverse klinieken gewerkt als paraveterinair en ook ben ik werkzaam geweest als vrijwilliger bij de dierenambulance. In mijn vrije tijd speel ik graag basketbal en biljart. Sinds februari van dit jaar werk ik nu met veel plezier, in een fijn team, bij dierenkliniek IJburglaan. Ik hoop u snel een keer te ontmoeten!

29-4-2019 - Meegeven van chronische medicatie
Sommige patiënten hebben voor langere tijd of soms levenslang medicatie nodig. Een regelmatige controle van de patiënt, iedere 6 maanden of soms vaker, is hierbij belangrijk. Het kan namelijk nodig zijn dat tussentijds de dosering moet worden aangepast. Om deze reden geven we voor maximaal 6 maanden aan medicatie mee.

3-4-2019 - Vanaf april kunt u op iedere maandag tegen een gereduceerd tarief uw hond of kat laten titeren. De kosten voor de titerbepaling bedragen op deze dag slechts €35,- (normaal tarief: €51,96). Dit is inclusief de bloedafname, maar exclusief consult. Afspraken voor de bloedafname kunnen tot uiterlijk 14.00 uur worden ingepland. U ontvangt dan nog dezelfde dag de uitslag. Meer informatie over titerbepaling bij de hond vindt u op deze pagina. Meer informatie over titerbepaling bij de kat vindt u op deze pagina.

7-1-2019 - We merken de laatste dagen dat het inplannen van een online afspraak soms mislukt. U ontvangt altijd een bevestiging van uw afspraak per mail. Ontvangt u deze niet, neem dan even contact op.

4-1-2019 - Vanaf nu behandelen wij naast vogels ook zoogdieren tijdens onze zaterdagdienst. Wij zijn geopend tussen 10 en 14 uur en werken op afspraak.

 

18-12-2018 - Tijdens de periode van feestdagen zullen wij op andere momenten bestellen. Geef uw bestelling (voeding of medicatie) dus op tijd door om te voorkomen dat u zonder komt te zitten.

1-12-2018 - Tijdens de feestdagen hanteren wij andere openingstijden:
Sinterklaas: 5 december. 09.00 - 20.00 uur
Kerstavond: 24 december. 09.00 - 19.00 uur
Kerst: 25 en 26 december. Gesloten
Oudjaarsdag: 31 december. 09.00 - 17.00 uur
Nieuwjaarsdag: 01 januari. Gesloten

Buiten onze openingstijden verwijzen wij u naar het Medisch Centrum voor Dieren: 020-7400600 of naar de HUGO Verwijskliniek: 020-3080750

 

1-11-2018 - Vuurwerkangst bij dieren. Met het ingaan van de wintertijd, gaan we ook weer richting oud en nieuw. Een feest dat voor dieren niet altijd leuk is. Wij geven u graag tips hoe u uw dieren zo ontspannen mogelijk door deze tijd kunt helpen.

Wij bekijken ieder dier graag individueel, omdat de aanpak afhankelijk is van leeftijd, karakter en eerdere ervaring met vuurwerk. Wij gaan dit jaar voor het eerst het middel Sileo gebruiken. Voor meer informatie, kunt u een van onze medewerkers om advies vragen
Op onze vuurwerk-pagina vindt u uitgebreide informatie.

12-9-2018 - Vanaf nu is het mogelijk om eenvoudig uw afspraak online te boeken. Ondervindt u problemen? Laat het ons dan weten.

10-9-2018 - Aanstaande donderdag 13 september gaan dierenartsen Carreen en Karolien naar een cursus endoscopie bij vogels en reptielen in België. Hierdoor is het helaas niet mogelijk om 's avonds op afspraak te komen.

03-9-2018 - Binnenkort is het bij ons mogelijk om online uw afspraak in te plannen.

29-6-2018 - Omschakeling naar Royal Canin voeding als hoofdmerk. In het verleden werkten wij in onze praktijk met honden- en kattenvoeding van verschillende merken. Wij hebben recent besloten om te gaan werken met één hoofdmerk: Royal Canin. In deze brief leest u waarom en wat dat voor u betekent.

Royal Canin heeft in de afgelopen jaren een volledig assortiment aan voedingen ontwikkeld, met een constante hoge kwaliteit. De voedingen zijn allemaal zeer effectief en bovendien erg smakelijk. Wij hebben hier in de praktijk hele goede ervaringen met de voedingen van Royal Canin. Daarnaast bieden zij een uitstekende service. Bijvoorbeeld smaakgarantie en bepaalde door de arts voorgeschreven voedingen kunnen gratis bij u worden thuis bezorgd. Daarom hebben wij besloten om van Royal Canin ons hoofdmerk te maken.

Wat betekent dit voor u?
Mogelijk voert u nu een voeding van een ander merk aan uw hond of kat. De dierenarts of assistente bekijkt graag samen met u welke voeding van Royal Canin het beste bij de behoefte van uw dier aansluit. Om deze voeding te proberen, bieden wij u een speciaal kennismakingsvoordeel. Op de Royal Canin verpakking van uw keuze ontvangt u een kennismakingsvoordeel van € 5,- (kleinverpakking), € 7,50 (middelgrote verpakking) of € 10,- (grootverpakking)*.

Blijft u uw huisdier liever Hill’s (of een ander merk) voeren? Dan kunnen wij dit altijd voor u bestellen, ook losse zakken. Geeft u dit wel op tijd door, wij bestellen op woensdag met levering donderdag.

Graag laten wij u kennis maken met de voordelen van Royal Canin. Heeft u verder nog vragen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

 

*kleinverpakking = 1,5 t/m 3,5kg, middelgrote verpakking = 4 t/m 7kg, grootverpakking = 8 t/m 14kg

 

25-5-2018 - Privacy policy: Ook wij hebben onze privacy policy gepubliceerd. Deze kunt u hier terugvinden.

3-4-2018 - Alle konijnen, cavia's en hun baasjes opgelet! We hebben jullie hulp nodig bij het beslissen welke konijnen- en caviavoeding we in ons assortiment willen nemen. Niemand kan immers beter beslissen wat er lekker is dan de konijnen en cavia's zelf. Daarom doen we gedurende de maand april een smaaktest. Op de kliniek liggen voor de konijnen en cavia's twee proefzakjes voeding klaar waaruit gekozen kan worden. Zodra uw dier heeft besloten welke hij/zij lekkerder vindt, kunt u zijn/haar stem aan ons doorgeven. Wij zullen deze dan in de stembus doen, zodat we aan het eind van de maand een winnaar hebben. Onder de stemmers wordt een gratis zak voer verloot.

23-3-2018 - Het Huisdieren ZorgPlan is gelanceerd. Het Huisdieren ZorgPlan is een voordeelpakket waarin de preventieve zorg voor uw huisdier geregeld is. Wij hebben diverse plannen samengesteld zodat de zorg voor uw huisdier op maat aangeboden kan worden. U betaalt maandelijks een vast bedrag. Wilt u weten welk zorgplan wij voor uw huisdier samengesteld hebben? Neemt u dan even contact op met de praktijk. Meer informatie over het Huisdieren Zorg Plan vindt u hier.

1-3-2018 - Wij bieden diverse preventieve zorgprogramma's aan. Daarnaast zijn wij een samenwerking aangegaan met dierfysiotherapie Amsterdam. Welke programma's wij aanbieden leest u op onze preventieve zorgpagina

1-2-2018 - Vanaf februari verruimen wij de tijden waarop u op consult kunt komen. Voorheen was het consult tot 19.00 uur mogelijk, vanaf februari is dat tot 20.00 uur. Daarnaast is het mogelijk om op zaterdag tussen 10.00 en 14.00 uur voer en medicatie af te halen, er is dan een paraveterinair aanwezig op de praktijk. 

11-12-2017 - In december vieren we een aantal gezellige feestdagen. Om deze feestdagen voor onze huisdieren net zo gezellig te laten zijn, is het verstandig om op een aantal dingen te letten. Zo is chocolade giftig voor dieren, zorg ervoor dat ze dit niet zomaar kunnen pakken. Ook kerststerren en de dennennaalden die uit de boom vallen zijn giftig. Vogels hebben erg gevoelige luchtwegen, zet ze daarom altijd in een aparte kamer als u bijvoorbeeld gaat gourmetten. Lucht de kamer goed voor u ze weer terug zet. Oud en nieuw is voor veel dieren geen pretje, als eigenaar kunt u de dag en avond wel zo veilig en prettig mogelijk maken voor uw dier door de gordijnen te sluiten en radio of tv aan te zetten. Zorg dat katten niet naar buiten kunnen, sluit ramen, deuren en het kattenluikje goed af. Creëer een plek waar de kat zich kan verstoppen. Laat honden aangelijnd uit in een stil gebied, zorg dat er altijd iemand bij de hond blijft en steun de hond waar nodig. Creëer een verstopplek voor erg angstige honden, eventueel is er medicatie verkrijgbaar. Voor honden die niet bang zijn en/of oud&nieuw voor de eerste keer meemaken kunt u een zogenaamde vuurwerkdoos maken door brokjes te verstoppen in kleine doosjes, wc-rollen en propjes papier en deze in een grote doos of krat te doen. De hond is dan lekker bezig met zoeken en associeert het vuurwerk met iets lekkers. Wij hebben voor zowel hond als kat ook een speciale vuurwerkbrief samengesteld met alle tips op een rij. Wilt u de brief ontvangen, dan kunnen wij hem mailen of u kunt hem op de praktijk afhalen.

Meer tips vindt u op: https://www.licg.nl/feestdagen/

11-12-2017 - Het is winter! Hoewel veel dieren kunnen genieten van de kou en eventueel sneeuw, brengt het ook gevaren met zich mee. Laat je hond bijvoorbeeld geen sneeuw en ijs eten en spoel de voetjes af na het wandelen om te voorkomen dat het pekel opgelikt wordt.

Controleer minimaal 2 keer per dag de waterbakjes/drinkflesjes van dieren die buiten gehuisvest worden of het water niet bevroren is. Meer tips vindt u op de website van het LICG: https://www.licg.nl/winter-en-kou/

25-9-2017 - In de maanden oktober, november en december besteden wij in de kliniek aandacht aan het oudere dier. Meer hierover leest u op onze actiepagina

18-9-2017 - Deze week is dierenarts Ivana Mariee voor het laatst. Zij gaat met zwangerschapsverlof. Wij wensen Ivana succes met de laatste loodjes en wensen Ivana en haar man veel geluk toe.

Ivana wordt vervangen door dierenarts Joanike Bouwmeester. U zult haar vanaf volgende week al een aantal dagen zien en vanaf oktober neemt zij de uren van Ivana waar.

28-8-2017 - Per 1 augustus 2017 is de samenwerking tussen dierenartsen Rob en Carreen geëindigd. Namens Rob dank voor het in hem gestelde vertrouwen. Rob zal veel cliënten en patiënten gaan missen.
Carreen zal de praktijk voortzetten met het uw vertrouwde team. U kunt voor uw volgende consult of behandeling gewoon terecht bij Dierenkliniek IJburglaan.

blauw gele ara.JPEG
bottom of page